Zonnen, smeren en verbranden.

Zonlicht

Bijna iedereen vindt het heerlijk in de zon. Zonlicht is goed voor je. Je humeur krijgt er een oppepper van en meestal zit je lekkerder in je vel. Niks mis mee dus. Het enige dat je moet doen is je gezicht en je lichaam goed beschermen. Oók in de winter en op bewolkte dagen.

Zonbescherming

Wanneer ben je nu goed beschermd? In Nederland is het belangrijk om je extra te beschermen als de UV index 3 of hoger is, ongeveer van april tot en met september. Als je je huid zo lang mogelijk jong wilt houden, dan is het verstandig om je huid ook in de winter te beschermen tegen de zon. Voor dagelijks gebruik is een factor 30 dan hoog genoeg.

Als je op zonnige dagen buiten bent, dan moet je vaker smeren dan je denkt! Aan het strand of bij het zwembad kun je jezelf het beste elke twee uur opnieuw dik insmeren. En het is een fabel dat er waterproof zonnebrandcrèmes bestaan! Na het zwemmen dus altijd opnieuw smeren.

Smeren, oké! Maar met wat?

Zonnebrandcrèmes zijn er in vele soorten en kwaliteiten. Een goede zonnefilter in je crème beschermt je huid tegen twee soorten ultraviolette straling: UVA en UVB. De UVA is vooral verantwoordelijk voor de huidveroudering en de UVB voor het verbranden. Het beste kun je dus een zonnebrandcrème kiezen met een breedspectrumfilter. Deze beschermt je huid dan tegen beide stralingen.

Let er ook op dat je zonneproduct geen parfum of alcohol bevat. Ook plantaardige oliën van citrusvruchten, bergamot en lavendel horen zeker niet in je zonnebrandproducten thuis. De combinatie van al deze stoffen met de zon, geeft juist extra huidproblemen in de vorm van huidveroudering en pigmentvlekken.

Anti-oxidanten zien we ook steeds vaker in zonnebrandproducten. Deze stofjes blijken een belangrijke rol te spelen in het beschermen van je huid tegen zonneschade.

Alle Medik8 skincare producten en suncare voldoen aan bovengenoemde voorwaarden. Bovendien zijn ze ook nog eens volledig voedend en verzorgend, waardoor je ze ‘s morgens gelijk als dagcrème kunt aanbrengen. 

Make-up en zonbescherming?

Heb je in de ochtend jou verzorging met SPF al aangebracht en loop je in de middag lekker in het zonnetje? Ben je dan nog beschermd? Nee, helaas niet meer. Daarom heb ik in het assortiment de Brush on Block van Susan Posnick. Een fantastisch product in poedervorm die je makkelijke gedurende de dag ook over je make-up heen kan aanbrengen. Het is een minerale poeder ( dus ook nog eens veilig voor je huid ) met een SPF 30.